wtorek, 24 września 2013

Sałatka brokułowa


Składniki:
brokuł
5 pomidorów
mały słoiczek czarnych oliwek
2/3 szklanki migdałów w płatkach
350g jogurtu greckiego
3-4 ząbki czosnku
2 łyżeczki majonezu
opakowanie sera typu feta
sól
cukier

Brokuł podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo z pół łyżeczki soli i pół łyżeczki cukru. Nie przykrywać, aby nie stracił koloru. Pomidory pokroić w grubą kostkę. W misce wymieszać brokuły, pomidory i oliwki (całe).
Do jogurtu wycisnąć czosnek, dodać majonez, posolić do smaku.
Migdały uprażyć na suchej patelni z 1/2 łyżeczki soli. Fetę pokroić w kostkę.
W szklanej misce układać warstwami warzywa, fetę, sos czosnkowy i migdały. Udekorować mieszanką drobno posiekanych migdałów i oliwek.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz