bez mięsa
(13)
ciasta
(3)
ciasteczka
(6)
czekoladowo
(12)
dla dzieci
(15)
grillowo
(1)
lunchowo
(8)
makaron
(7)
muffiny
(3)
na słodko
(24)
naleśniki racuchy placki
(8)
napoje
(6)
obiadowo
(28)
sałatki
(8)
sosy
(2)
surówki
(5)
śniadaniowo
(8)
wege
(4)
z mięsem
(16)
z resztek
(1)
zupy
(3)
wtorek, 24 września 2013
Sałatka brokułowa
Składniki:
brokuł
5 pomidorów
mały słoiczek czarnych oliwek
2/3 szklanki migdałów w płatkach
350g jogurtu greckiego
3-4 ząbki czosnku
2 łyżeczki majonezu
opakowanie sera typu feta
sól
cukier
Brokuł podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo z pół łyżeczki soli i pół łyżeczki cukru. Nie przykrywać, aby nie stracił koloru. Pomidory pokroić w grubą kostkę. W misce wymieszać brokuły, pomidory i oliwki (całe).
Do jogurtu wycisnąć czosnek, dodać majonez, posolić do smaku.
Migdały uprażyć na suchej patelni z 1/2 łyżeczki soli. Fetę pokroić w kostkę.
W szklanej misce układać warstwami warzywa, fetę, sos czosnkowy i migdały. Udekorować mieszanką drobno posiekanych migdałów i oliwek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz