Składniki:
pozostałości po kruchym cieście z tego przepisu (ew. można zrobić pół porcji)
1 szklanka mleka
2 łyżki kaszy manny
1 łyżka cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
50g masła
świeże lub mrożone wiśnie (u mnie 10 sztuk)
owoce do dekoracji (winogrona, kiwi)
Foremki obkładamy ciastem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut.
Mleko, kaszę mannę, cukier i cukier waniliowy podgrzewamy razem i gotujemy ciągle mieszając aż kasza zmięknie.
Kiedy kasza ostygnie miksujemy ją z miękkim masłem.
Wiśnie rozmrażamy, odciskamy sok i miksujemy. Każdą babeczkę smarujemy cienką warstwą kremu, wykładamy porcję wiśni i resztę kremu. Dekorujemy owocami. Przed podaniem schładzamy.
Porcja na 6 sztuk.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz